Wah..best jugak jalan2 ke Tg Karang ni yea..hmm..dapat tengok sawah padi, luas mata memandang. Anyhoo, harga sekilo mentarang ni RM7, so kitorang beli 3kg..hehe byk ker..takdela byk mana kalau udah dibuang kulit kerasnya itu. Siput mentarang sama habitatnya dengan lokan yang tinggal dalam lumpur. perkara pertama yang perlu dilakukan ialah dengan merendam dalam air paip utk membuang lumpur. Hmmm camno nak masak nih? Resepi siput mentarang yang paling mudah ialah rebus dengan serai yg diketuk, bawang besar dihiris dan cili kering yang dipotong dua untuk rasa pedas sikit atau boleh juga masak lomak cili api.. Sodap jugak wei...hehe apa kata cuba try..Kitorang pun beli lokan..sekilo RM5...hehe asik makan ayam,daging jo kan musim rayo ni, sesekali tukar selero pulak...
RESIPI KEK PAUN OREN
-
Assalammualaikum, salam sejahtera semua. Alhamdulillah, masih diberi
sedikit kerajinan untuk che mat kemas kini blog tiffinbiru ini, walaupun
ini entri p...
2 months ago
No comments:
Post a Comment